Selanik Pilaki

Malzemeler

500 gr barbunya
500 gr taze fasulye
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2-3 adet domates (kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış)
Deniz tuzu
Natürel Sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

Taze barbunyanın kabuklarını temizleyip yıkayın.
Taze fasülyeyi temizleyip yıkayın, ikiye bölerek doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağı koyup yemeklik doğranmış kuru soğanı 2-3 dakika sote yapın. Barbunyayı ilave edip sote işlemine 2-3 dakika daha devam edin.
Daha sonra doğranmış taze fasülye, domates ve tuzu ekleyip 5-10 dakika kendi suyuyla pişirin. Ardından az sıcak suyu (1 çay bardağı kadar) ilave edip bir taşım kaynatın, ateşi kısıp 20-25 dakika daha pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Kaynak: Gülhan Kaya

 

http://gulhankaya.com/category/bakliyatli-mezeler/selanik-pilaki/