Soğan Breze

Malzemeler:

500 gr arpacık soğan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
5 yaprak adaçayı
Yarım çay kaşığı tarçın
1 kesme şeker
Tuz
karabiber

Nasıl Yapılır:

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağını tencerede hafifçe ısıtın. Kabukları soyulmuş soğanları şeker ile birlikte soteleyin.
Beyaz şarap, yarım çay kaşığı tarçın, tuz, karabiber ve adaçayı yapraklarını ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabaklaklarına paylaştırıp soğuk servis yapın.

 

https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/salata-ve-meze-tarifleri/meze-tarifleri/sogan-breze