Bademli Girit Mezesi

 
Malzemeler:

150 gr çiğ badem
3-4 diş sarımsak
2-3 dal taze sarımsak veya yeşil soğan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tk tuz

Tarifi:

Bademlerin kabuğu varsa çıkarmak gerekecek. Eğer çıkarması zor oluyorsa 1 gün suda bekletirseniz daha kolay çıkar.
Sarımsakları soyup üzerini eziyoruz.
Bir havanda bademlerden biraz alıp, biraz sarımsak, biraz tuz, çok az da zeytinyağı ekleyerek iyice eziyoruz. Bunu tüm bademler bitene kadar yapıyoruz. Bunu elbette rondoda yapabilirsiniz. O zaman tek seferde yapabilirsiniz. Ancak orjinali havanda yapılıyor, ben de bu miktar için havanı tercih ediyorum. Tadı sanki daha güzel oluyor gibi geliyor, belki de biraz daha uğraştırdığı için psikolojiktir. Sizin tercihiniz.
Çok tane kalmamasına özen gösterin. Zeytinyağını da yavaş yavaş yedirmek gerekiyor. En son iyice kıydığınız taze sarımsak veya yeşil soğanın yeşil kısmını da karıştırıp hepsini bir kapta bir kaç tur karıştırıyorsunuz. Kıvamı biraz macuna yakın olacak, eğer toz gibiyse biraz daha zeytinyağı ekleyin. Bu mezenin ana oyuncusu badem, o yüzden diğer ürünler çok baskın olmasın.
En son servis tabağınıza alıp, üzerine biraz daha zeytinyağı gezdiriyorsunuz.
Süslemek size kalmış. Sade, üzerine bütün badem veya farklı alternatiflerle süsleyebilirsiniz. Çok lezzetli bir meze ortaya çıkıyor.
Afiyet olsun.

Kaynak: ailemutfagimiz.com

https://ailemutfagimiz.com/bademli-girit-mezesi/