Domates Kurusu Mezesi
Malzemeler:
On adet kurutulmuş domates,
Siyah zeytin,
İsteğe bağlı olarak karabiber,
Bir miktar sızma zeytinyağı,
İki diş sarımsak,
Bir tutam kekik,
Birkaç tane ceviz içi,
Yapılışı:
Yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki kuru domates bu mezelere genellikle su içerisinde kaynatılarak yumuşatılır.
Fakat bu durumda domatesler bazen dağılır dağılmasa bile lezzet kaybeder. Bu nedenle ben bu yumuşatma yöntemini kesinlikle tavsiye etmiyorum domatesleri yumuşatmak için tarifi uygulamaya geçmeden önce bir kap içerisine malzemelerde saydığımız bir diş sarımsağı ezerek zeytinyağı ile karıştıralım ve domateslerin üzerine dökelim. Böylece bir süre bekletelim.
Biz domates kurusu mezesi yapılışı için ilk adımları atarken domateslerimiz yumuşayacaktır. İlk olarak Yumuşayan domateslerin her birini üçer parçaya ayıralım. Daha sonra ayrı bir kap içerisinde kekikle birlikte zeytin yağını karıştırın ve bu parçalara ayırdığınız domatesleri karıştırın. Bu işlemden sonra karıştırdığınız bu malzemeleri servis tabaklarına uygun şekillerde yerleştirin ve malzemelerde bahsi geçen ceviz içlerini parçalayarak servis tabağının üzerine serpin. Bunun ardından siyah zeytinleri de çekirdeklerinden ayırarak son süsleme işleminde hem lezzet hem de daha hoş bir görüntü amaçlı kullanabilirsiniz. Yapılış sırasında zeytin yağı kullanmanız lezzet artışlarına neden olacaktır. İşte bu işlemlerden sonra domates kurusu mezesini en pratik şekilde yapmış oldunuz. Bu meze sofralarınızda güzel bir görüntü oluşturarak farklı lezzetler tatmanızı sağlayacaktır.
Kaynak: www.mezeler.gen.tr
https://www.mezeler.gen.tr/amp/domates-kurusu-mezesi.html