Malzemeler;

1 büyük kereviz
2 baş soğan
2 diş sarımsak
2 adet portakal suyu
1 adet limon suyu ve kabuğu rendesi
Tuz,
1/2 çay bardağından fazla sızma zeytinyağı
kereviz yaprakları (yoksa maydanoz ve dereotu olur)

Yapılışı;

Kerevizi ayıklayıp yarım ay şeklinde doğrayın ve limonlu suda bekletin
Soğanları piyazlık doğrayın
Yayvan tencereye yağı, soğanı ve doğranmış sarımsakları koyun, orta ateşte sık sık karıştırarak iyice kavurun, ben sanırın bi 10 dakika kavurdum
Kerevizi üzerine dizin
Portakal suyu, limon suyu ve 1/2 çay bardağı suyu ekleyin
Tuzunu verin, doğranmış yaprakları serpiştirin, kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin, suyunu çeksin ve hatta hafif dibini de tutturursanız lezzet tavan yapar
Üzerine limon kabuğu rendesini serpin ve altını kapatın, üzerine biraz zeytinyağ gezdirin
İyice soğuyunca servis edin, bir gece beklerse daha iyi olur
Afiyetle

 

http://bizimevinascisi.blogspot.com/2022/03/