Nasıl Yapıyoruz?

Zeytin ağaçlarımız İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliği’ne uygun olarak yetiştirilmektedir.

Bahçelerimizde tamamen organik gübreler kullanılmaktadır.

Zeytinlerimizi Eylül ve Ekim aylarında, yani zeytin henüz yeşilken tamamen elle hasat edilmekte ve zedelenmeden hava alan delikli kasalara konularak bekletilmeden aynı gün sıkıma gönderilmektedir.

Sıkım işlemi son teknoloji modern kontinü sistemde, temizlik ve hijyene son derece dikkat edilerek yapılmaktadır.

Sıkım işlemi mutlaka 27 °C’nin altında yapılmaktadır.

Sıkımdan önce zeytinler yıkanarak böcek, yaprak, dal, taş, toprak gibi unsurlardan arındırılır.

Temizlenmiş zeytinler otomatik taşıyıcı ile doğrudan kırıcıya gönderilir..

Kırıcıdan çıkan zeytin hamuru malaksöre gönderilip orada optimum bir süre yoğrulmaktadır.

Malaksördeki işlem yağın, hücrelerden ayrılmasını ve zeytin hamurunun, içerisinden zeytinyağının alınmasına olanak verecek bir kıvama gelmesini sağlar.

Malaksörde kıvamına gelmiş olan zeytin hamuru, malaksörden dekantöre gönderilir.

Dekantörde, santrifüj tekniği ile bu hamur içindeki su (karasu), küspe (pirina) ve yağı ayrıştırılır.

Ayrılan zeytinyağı separatöre gönderilir. Separatörde santrifuj yöntemiyle zeytinyağı posasından ayrılır.

Ayrıştırılan zeytinyağı filtre edilir, kalite kontrol testleri yapılarak, koyu renk şişelere doldurulur ve ambalajlanarak tamamen ışıktan uzak ve ortalama 20 °C depoda muhafaza edilir.