Patlıcan Şayan

Malzemeler:

4-5 adet patlıcan1 su bardağı süzme yoğurt1 su bardağı yoğurt
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Yapılışı:

Patlıcanlar fırının ızgarasında veya tercihen odun ateşinde közlenir.
Kabuklarının içinden kaşık yardımıyla sıyrılıp, alınır.
İri parçalar halinde doğranarak, servis tabağına yayılır.
Biraz tuz eklenerek dövülmüş sarımsak, süzme yoğurt ve yoğurdun sulu tarafından alınarak pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırılır.
Patlıcanların üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır.
Sos kabına iki yemek kaşığı zeytinyağı konulup, irice dövülmüş cevizler orta ateşte yakmadan kavrulur.
Baharatlarda eklenip, bir iki kere çevrildikten sonra yoğurdun üzerine dökülür.
Ilık servis edilir.

 

https://nergismevsimi.blogspot.com/2021/06/patlican-sayan.html?spref=pi&m=1