Soğanlı Humus

Malzemeler;

2 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı tahin
1 limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Üzeri için;
2 büyük baş soğan
Kavurmak için 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Biraz tuz

Yapılışı;

Soğanları ay şeklinde piyazlık doğrayın, yağda biraz tuz ekleyerek kısık ateşte sık sık karıştırarak kavurun, karamelize olsun ama yanmasınlar, pul biberini ekleyin altını kapatın
Nohut, sarımsak, limon suyu, tahin, kimyon, zeytinyağı ve tuzu rondoda iyice çekin, krema gibi pürüzsüz olsun, kıvamı çok koyu olursa 1-2 kaşık su ekleyebilirsiniz (ben nohutları haşladığım sudan ekliyorum), tadını kontrol edin, damak zevkinize göre eklemeler yapabilirsiniz
Servis tabağına alın, ortasını kaşıkla hafif açın ve üzerine soğanları yayın
Afiyetle…

 

http://bizimevinascisi.blogspot.com/2021/