Malzemeler

700 gram haşlanmış barbunya
1 çay bardağı natürel sızma zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsal
3 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
1/2 su bardağı su
1/2 demet doğranmış maydanoz

Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları küp şeklinde kesin. Tencereye sıvı yağı ve zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanları ve ardından havuçları soteleyin. Salçayı ekleyin. Sarımsakları dilimleyip kavurmaya devam edin.

Barbunyayı ve rendelediğiniz domatesi de tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin.

Kuş üzümü, tuz, şeker ve çubuk tarçını ilave edin. İnce kıydığınız maydanozları da ekleyin. Son olarak suyu ekleyin. Barbunya suyunu çekene kadar 20-25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

 

Kaynak: https://yemek.com/tarif/tarcinli-barbunya/