Taze Otlu Zeytinyağı Sosu
Malzemeler:
Taze kabuklu baget ekmek
1 fincan natürel sızma zeytinyağı
¼ fincan taze fesleğen
3 yemek kaşığı taze maydanoz
1 çay kaşığı taze kekik
1 yemek kaşığı frenk soğanı
½ çay kaşığı kuru keklikotu (oregano)
1 büyük diş dövülmüş sarımsak
½ çay kağışı kırmızı pul biber
½ çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Fesleğeni ve maydanozu kabaca doğrayın ve bir kenara koyun.
Kekiği saplarından ayırın ve frenk soğanı ile ince ince doğrayın.
Sarımsağı rendeleyin (veya bir sarımsak presi kullanın) ve ardından TÜM malzemeleri zeytinyağına ekleyin. Karıştırın ve en az bir saat demlenmeye bırakın.
Karışımı düz beyaz bir tabağa kaşıkla koyun ve yanında taze çıtır ekmekle servis yapın!
Not:
Otlarınız taze olsun, farkını göreceksiniz.
En iyi ekmeği kullanınız.
Düz ve küçük bir tabakta servis ediniz.
Zeytinyağı az gelirse, ekleyebilirsiniz.
Çeviri: AlekasGetTogether