Topik

Malzemeler:

Hamuru için:
400 gr. haşlanmış nohut, soyulmuş
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı tahin
Tuz

İç Harç için:
2 adet kuru soğan, piyazlık doğranmış
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı tahin

Yapılışı:

Hamuru için, tüm malzemeleri rondodan geçirin. Buzdolabına alıp dinlendirin.
İç harç için, bir tavaya zeytinyağı ilave edip, soğanları ekleyin. Kontrollü ateşte renk alıncaya kadar kavurun.
Şekeri ilave edip kavurmaya devam edin. Tahin hariç tüm malzemeleri ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak kenara alıp tahini ekleyin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan cevizden biraz büyük bir parça koparın, iki streç arasında hafif döverek açın. İç harçtan doldurup, streç yardımıyla top haline getirin. Strece sarılı muhafaza edin. Diğer tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, üzerine zeytinyağı ve tarçın serperek servis edin.

 

https://onedio.com/haber/yeni-yil-yaklasirken-misafirlerinizi-eski-mezelerle-yeni-yila-sokan-rum-yadigari-tarifler-745800