Malzemeler:

6 Adet orta boy ayva
1 çay bardağı pirinç
200 gram az yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 demet doğranmış maydanoz
1 adet limon
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Ayvaların sap kısımlarını alıp üst kısımlarını kapak şeklinde kesin.
Ayvaların iç kısımlarını tabanlarını delmeden bir sebze oyacağı ile boşaltın.
Bir tencereye su ve taze limon suyu ekleyip ayvaları içinde bekletin.
İç harcı için; Soğanı soyup küçük küpler halinde kesin.
Pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdürün.
Bir kabın içine pirinç, soğan, zeytinyağı, maydanoz, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Suda beklettiğiniz ayvaları sularını süzdürüp bir fırın tepsisine yerleştirin.
Ayvaların içlerini hazırladığınız iç harç ile doldurun.
Bir kasede sıcak su ve üzüm pekmezini karıştırıp fırın tepsisinin kenar kısmından tepsiye dökün.
Tepsiyi önceden 190 derecede ısıtılmış fırına verip 30 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınız dolmaları bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak servis edin.

Kaynak: Yiyici-İçici

https://www.yiyici-icici.com/ayva-dolmasi-tarifi/.html