Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler:
6 temizlenmiş enginar
300 gr iç bakla
350 gr arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı un
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
0.5 su bardağı su
Yarım demet dereotu
Tuz
Yapılışı:
Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz kavurun..
Baklaları ekleyip karıştırın..
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin..
Temizlenmiş enginarları tencereye dizin..
Üzerlerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin..
1 su bardağı su ekleyin..
Kalan suyun içine un ilave edip iyice çırptıktan sonra tencereye ekleyin ve orta ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin..
Haşlanmış enginarları servis tabağına yerleştirin..
Soğan, bakla karışımına ince kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip enginarlara paylaştırın..
Üzerlerine suyundan gezdirip servis yapın.
https://yemek.icingerekenler.com/sebze-yemekleri/zeytinyaglilar/zeytinyagli-enginar-3/