Malzemeler:

500 g kuru incir
100 g pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Bir tutam tarçın
Yenibahar
Karabiber
Tuz
Limon

Yapılışı:

Bir tencerede suyu kaynatın. İncirleri içine atın, çok fazla yumuşamadan çıkarıp soğumaları için bekletin.
Başka bir tencerede küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık ve diğer tüm baharatları ilave edin, suyunu da ekleyip pişirin.
Pirinçler suyunu çekince ocaktan alıp bir süre dinlendirin.
İncirlerin alt tarafından çok hafif bir kesik atın ve pirinçleri içine doldurun.
Hazırladığınız incir dolmalarını servis tabağına dizin ve soğuk limon ile servis edin.

Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet

https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/sebze-yemekleri/zeytinyaglilar/zeytinyagli-incir-dolmasi