Zeytinyağlı Taze Enginar

Malzemeler:

4 Enginar (Balıklıova/Urla tercihan)
1 büyük soğan
1 orta boy patates
500 gr bezelye konservesi
150 ml natürel sızma zeytinyağı (3’e bölün)
1 tatlı kaşığı tuz,
3 adet bol sulu limon
2 çorba kaşığı un

Hazırlanışı:

Enginarların taç kısımları altından 3-4 cm olmak üzere kesilir ve beyaz yaprakları gelene kadar tüm yapraklar koparılıp taç kısmı yaprakların koyulaştığı kısımdan kesilir.
İkiye bölünen enginarlar sap kısmının beyazı görünene içinde kılçık kalmayana kadar temizlenir ve kararmaması için büyükçe bir kapta su, un ve 2 limonun suyu karışımında bekletilir.
Soğan julyen, soyulan patates küçük küpler halinde doğranır.
Hafifçe kızdırılan zeytinyağında (3’te biri) soğanlar suyunu verene kadar kavrulur ve küp patatesler eklenerek 3-4 dakika daha kavrularak 1 limonun suyu eklenir.
Yaklaşık 5 dakika sonra üzerine çıkacak kadar kaynar su eklenip enginarlar eklenir.
Pişme süresi yarım saat kadardır.
Ben yıkanmış konserve bezelye kullandığım için bezelye de son pişmeye 10 dakika kala ekleyip pişirdim.
Ilınmaya bırakılan zeytinyağlı enginarlar üzerinde taze lezzet vermesi için kalan sızma zeytinyağı üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun

Hazırlayan: A. Ferruh Ergüney

 

https://zagoda.com.tr/zeytinyagli-taze-enginar/